Welcome to the Corvette Forums at the Corvette Action Center!

Help! 82 hot start issue - no power to starter when hot

Joined
Nov 13, 2013
Messages
8
Location
Ellijay, GA
Corvette
1970 Conv, 1982 Coupe, 1996 CE Coupe LT4
82 Hot start issue - been chasing this issue for a while!
Purple wire to starter has no power when starting after the car has been driven, warmed up, shut off and sits for 5-10 minutes! Usually starts if it is restarted right after shut off but no power to Purple starter wire after a few min of sitting!

Can jump the purple wire with ignition on and it starts right up!

If it sits about 30 minutes nd cools off, it starts again as if nothing is wrong!

Replaced and later Bypassed the anti theft relay, unplugged alarm system, new starter ignition switch, new starter and solinoid, new starter wiring harness, new natural safety switch and new anti theft relay! Still does it!

Ideas???
 

Alan76

Member
Joined
Aug 19, 2008
Messages
16
Location
Kodak TN
Corvette
1976 White 1973 Yellow 1969 Camaro White
solenoid on top of the starter is bad easy fix diconnect the battery drop the starter solenoid is on top of starter remove and replace
 
Joined
Nov 13, 2013
Messages
8
Location
Ellijay, GA
Corvette
1970 Conv, 1982 Coupe, 1996 CE Coupe LT4
Did that and starter too. Purple wire is not getting power when hot after sitting for a while. Disconnected alarm in rear behind the seats and will see if that works!
 

Corvette Forums

Not a member of the Corvette Action Center?  Join now!  It's free!

Help support the Corvette Action Center!

Supporting Vendors

Dealers:

MacMulkin Chevrolet - The Second Largest Corvette Dealer in the Country!

Advertise with the Corvette Action Center!

Double Your Chances!

Our Partners

Top Bottom