Hi Selim, thank you very much again!!!
your experience was really great for me.
Abi türkçe devam ediyim:
motor muhteşem ama başım dertten kurtulmuyor ve Murphy yasaları gibi arka arkaya geliyor.
Benim arabam otomatik ve Over drive 'da şanzıman kaçırıyor, yani en fazla 3. viteste kullanabiliyorum. 4. viteste gaza basıca sadece devir yükseliyor
3. viteste ise bugün 175 ' kadar çıktı aslında amacım hız yapmak değil ama arabayı tanımak ( 2004senesinde Ford adına yarışmış lisanslı pilotuyum
O2 sensörü ile motor daimi olarak normale döndü, ama eve gelince 3. ve 2. vitesi de kaybettim :
Ayrıca Akü lambası yandı. Honda Jazz ımın aküsünü taktım fayda etmedi . Normalde 13.8 - 13.9 Volt gösteriyordu arabam ama 11.3 - 11.5 ' düştü:
Şİmdiki problemim :
VOLTAJ düşüklüğünden mi Şanzımanı kaybediyorum yoksa Alternatör arızası mı var , düşük voltajdan mı otomatik şanzıman çalışmıyor.
Yeni aküyü takınca voltaj gene 11.5 civarındaydı, elimden geldiğince kısa devre varmı diye bakmaya çalıştım ama sonuç alamadım üstelik akü değiştirmek de zormuş , arabanın sol tekerlerği arkasındaki kaportayı sökmek zorunda kaldım.
Neyse , arabanın - akü başını söktüm ve öyle bıraktım
Başını çok şişirdim abi.
Alternatör mü bozuk acaba . Bu arada alternatör bağlantılarını sökünce voltaj değişmiyor ( 11.5 V) ama battery ikazı sönüyoır.
Değerli fikirlerini bekliyorum
Sevgiler.
Başı dertten kurtulmayan ama umudunu kaybetmeyen bir C4 tutkunu KEREM