Welcome to the Corvette Forums at the Corvette Action Center!

89 climate control problem

donman60

New member
Joined
Oct 3, 2004
Messages
2
Location
Toronto Canada
Corvette
1999 Convertible
I have a problem with my climate control.
Everything works good a/c and heat.
but after a while the display goes crazy.
All the Led lights start flashing and the the temp display either goes out or displays all different kinds of bars.
If I touch the off button the display goes back to normal for a while
During this time the setting which I have originaly set remains unchanged.

Please help

Don
 
T

tonylong

Guest
Do you have the all-electronic temp control?
I have it on my 89 and there are no red-colored lights or bars.
There's just the green-colored fan speed (2 digits) and temp (2 digits), and the yellow lights indicating mode - off auto econ vent heat defrost.
Does this reflect your display ?
Tony
 

EttevroC

Well-known member
Joined
Apr 13, 2004
Messages
254
Location
Maryland
Corvette
1989 Convertible
I have a problem with my climate control.
Everything works good a/c and heat.
but after a while the display goes crazy.
All the Led lights start flashing and the the temp display either goes out or displays all different kinds of bars.
If I touch the off button the display goes back to normal for a while
During this time the setting which I have originally set remains unchanged.

Please help

Don

Yes, mine does the same thing... I've read somewhere that the contacts need to be cleaned. Who ever said that using a pencil eraser works just fine; unfortunately I've not had the time to test that out just yet.

Good luck!
 
Joined
Jan 15, 2004
Messages
2,240
Location
Northern Indiana
Corvette
1987 Z52 Black Convertible
Yup, mine does the same as well. Jus havent pulled it out of the dash...
 

Baldie88

Well-known member
Joined
Mar 14, 2002
Messages
551
Location
Waterloo, IL USA
Corvette
2016 triple black vert.
Had the same problem with my 88. I did take the unit out and cleaned the contacts several times. Since the fix only lasted a short time I ended up buying a new unit from one of the big parts places (MAD, Ecklers, etc.). Can't remember which one. That finally fixed the problem. Give the contact cleaning a try though. It's definitely cheaper and may work for you.

Ron
"Baldie88"
 

milehigreg

Well-known member
Joined
Dec 3, 2004
Messages
271
Location
Denver Colorado
Corvette
1989 Dark Red Coupe
Ditto

This has happend to me a couple of times as well but not all the time. So far it saeems to clear itself with a couple of cycles.:)
 

LORR1943

Active member
Joined
Nov 7, 2005
Messages
40
Location
HOUSTON,TEXAS
Corvette
1987 BRIGHT RED CONVERTABLE,RED & BLACK INTERIOR,
PULL THE UNIT OUT AND CLEAN THE CONNECTOR CONTACTS WITH A RUBBER PENCIL ERASURE. PUT IT BACK NICE & TIGHT, WORKS GOOD, LAST A LONG TIME! BEEN THERE, DONE THAT! LATER.
P.S. I'M TALKING ABOUT THE DISPLAY PANEL ITSELF.
 
T

thirdtimevetteowner

Guest
you guys are lucky...mine blows heat all the time!!
 

donman60

New member
Joined
Oct 3, 2004
Messages
2
Location
Toronto Canada
Corvette
1999 Convertible
Thanks,
Pulled the unit out and cleaned the contacts
Everything works great now. Very easy thing to do

Don
 

Corvette Forums

Not a member of the Corvette Action Center?  Join now!  It's free!

Help support the Corvette Action Center!

Win Both Corvettes!

Win Both Corvettes and Get Extra Bonus Tickets Now!

Supporting Vendors

Dealers:

MacMulkin Chevrolet - The Second Largest Corvette Dealer in the Country!

Parts/Accessories:

Dead Center Foundation

Vetteskins

Advertise with the Corvette Action Center!

Partners

Top Bottom